Diefstal met geweld van een ring in Kortrijk

Verspreid op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk
Plaats
Kortrijk
Datum

Op zaterdag 02 februari 2019 omstreeks 17.48 uur kwam een 75-jarige vrouw thuis van boodschappen doen in de Doorniksewijk in Kortrijk.

Ze reed met haar wagen de parking op en kon onmiddellijk de garage binnen rijden. Toen de vrouw nog wat in haar wagen bleef zitten, kwamen 2 gemaskerde personen de oprit opgestapt. Ze wachtten geduldig tot het slachtoffer uit haar wagen kwam om toe te slaan.
Ze liepen de garage binnen en één dader greep de vrouw stevig vast . De tweede dader, met witte kousen, sleurde aan de linkerarm van de vrouw. Hij stal haar verlovingsring, een ring in geel goud met een briljant van 4 karaat.

De vrouw werd ook nog bewerkt met pepperspray voor ze op de vlucht sloegen.  Om 17.50 uur werden de daders gefilmd in de straat van het slachtoffer toen ze wegreden met een donkergroene Peugeot 405-oud model.
 
Het kan zijn dat de daders de vrouw hebben gevolgd vanuit het centrum van Kortrijk en misschien heeft iemand de donkergroene Peugeot 405 daar ook opgemerkt. De wagen kan ook na de feiten ergens te koop zijn aangeboden.  

 

Beschrijving van de daders :
De daders spraken volgens het slachtoffer Arabisch en één van de twee moet de klanken “ a- i “ in zijn naam hebben.

Dader 1 : Verdachte is volledig in het zwart gekleed en droeg een zwarte bivakmuts.

Dader 2 (met de witte sokken). Hij is redelijk zwaar gebouwd en droeg donkere kledij , zwarte schoenen met witte sokken en rode handschoenen.

Oproep bestuurder VW Golf die de daders hebben gekruist en misschien nuttige informatie hebben.