Diefstal van bankkaart en informaticafraude in Wilrijk

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Wilrijk
Datum

Op vrijdag 29 mei 2020 werd een 86-jarige dame het slachtoffer van diefstal van bankkaart en informaticafraude.

Die dag deed het slachtoffer zelf voor de laatste maal aankopen met haar bankkaart om 12.05 uur in de Carrefour op de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk.

Omstreeks 13.45 uur hebben twee vrouwen aankopen gedaan in de Kruidvat in de Zeelandstraat in Hoboken. Deze twee vrouwen zijn vermoedelijk dezelfde vrouwen die aan de kassa in de Carrefour achter het slachtoffer stonden. Waarschijnlijk hebben ze daar de code van het slachtoffer kunnen achterhalen, waarna op onbekende wijze de bankkaart werd gestolen. 

Er zijn verder ook nog 2 aankopen gedaan in de Lidl in Hoboken en één aankoop in de Lidl Deurne.

Beschrijving verdachte 1: zij heeft lang zwart haar. Ze droeg een donkerkleurig kleed met lichtkleurig bloemenmotief en witte schoenen. Ze had een zwarte, stoffen schoudertas van het merk “Zadig&Voltaire” bij zich. In het Kruidvat droeg ze een donkere sjaal of hoofddoek en had ze ook een grote witte, stoffen schoudertas bij zich, vermoedelijk met het opschrift “This is a very fair bag” van de supermarkt “Lidl”.

Beschrijving verdachte 2: zij heeft donker haar dat onderaan geblondeerd is. Zij droeg een witte T-shirt met lange mouwen, een zwarte legging en witte sportschoenen. Ze droeg een bril in het haar. In het Kruidvat droeg ze een zwart kleed, met daaronder een witte T-shirt met lange mouwen en een zwarte legging, een rode en goudkleurige hoofddoek en witte sportschoenen. Hier had ze haar zonnebril meestal op.