Fraude à l'application "Tikkie"

Verspreid op vraag van het Parket van Limburg
Datum

Het slachtoffer  is lid van de advertentiewebsite ‘Marktplaats’.

Hij kreeg een bericht van “oplichters” dat ze zijn product wouden kopen. Maar ze maakten hem wijs dat ze al te maken hadden gehad met oplichting en niet iedereen vertrouwden. Dus vroegen ze om al één cent over te maken om op die manier zijn identiteit te bewijzen. Hij moest dit doen via de website Tikkie. Deze app bestaat echt, maar de valse website heeft een l in plaats van een i in de naam. Het slachtoffer maakte één eurocent over via de app, waardoor de oplichters zijn bankgegevens hebben verworven.
 

Op 21 december 2017 kwamen twee jonge mannen van vreemde origine de bank binnen.
Bij het binnenkomen in de bank wordt de toegangsdeur met een spie geblokkeerd.
Dader 1 heeft een GSM in zijn hand. Hij haalt met een smartphone geld af. Dader 2 staat er gewoon bij. De hele transactie duurt slechts 40 seconden
Beschrijving van de daders:
Dader 1
: Man met getaande huidskleur. Hij heeft een dunne snor en is tenger gebouwd. Hij is ongeveer 1m75 lang en ongeveer 20 jaar oud.
Hij droeg op het ogenblik van de feiten een donkerblauwe gewatteerde jas met kap, witte sportschoenen met zwarte accenten en een donkere jeansbroek.
 

Dader 2: Man met getaande huidskleur. Hij heeft een ringbaard en is sportief gebouwd. Hij is ongeveer 1m.75 lang en  +/- 20 jaar oud.
Op het ogenblik van de feiten droeg hij een bruine gewatteerde jas, grijze hoodie, zwarte sportschoenen met witte zool en een donkere jeansbroek.