Gewapende overval en gijzeling in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op 15 oktober 2020, omstreeks 17.15 uur, werd een gewapende overval gepleegd op een geldkoerier die de opbrengsten van de bingokasten had opgehaald in een café in de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. De verdachte gijzelde daarna nog een taxichauffeur om te ontkomen. De verdachte handelde echter niet alleen. Voor de feiten werd hij op camerabeelden gezien samen met een kompaan.

Toen het slachtoffer, na het ophalen van de opbrengsten, het café verliet, werd hij bij zijn wagen aangesproken door één verdachte. Met een pistool in de hand vroeg de verdachte naar het geld. Het slachtoffer weigerde dit af te geven waarop hij meteen werd geslagen met het pistool. Tijdens dit gevecht is het pistool ook effectief afgegaan. Het slachtoffer liep weg en ging een nabijgelegen winkel binnen, gevolgd door de verdachte met het pistool. De tweede verdachte keek vanop een afstand toe. Hij had opgemerkt dat tijdens het gevecht buiten de portefeuille met de opbrengst op de grond was gevallen en raapte deze op. Verder deed hij alsof hij niks met de feiten te maken had.

In de winkel ging de belaging verder. Uiteindelijk raapte de verdachte de papieren van het slachtoffer op en verliet hij de winkel terwijl hij met zijn wapen naar omstaanders zwaaide. De tweede verdachte die buiten de portefeuille had opgeraapt, wandelde rustig weg, richting de tramhalte “Schoonselhof”. De verdachte met het wapen gijzelde een taxichauffeur die iets verderop stond te wachten en eiste dat hij naar Brussel werd gebracht. De taxichauffeur vertrok richting het centrum van Antwerpen. Na enkele minuten zei de verdachte dat hij wou uitstappen en zette hij zijn weg te voet verder. Het is onduidelijk waar de verdachte is uitgestapt, maar volgens de taxichauffeur was het aan een groot gebouw. De politie zou graag weten waar de verdachte uit de donkere Volkswagen Caddy is gestapt. Ook als iemand de verdachten nadien nog heeft gezien vraagt de politie om dit te melden.

Beschrijving verdachten:

Verdachte 1: hij heeft een zeer magere lichaamsbouw met dunne benen en ingevallen wangen, hij heeft een getaande huidskleur en donker haar. Hij sprak Nederlands, maar heeft ook in het Arabisch gescholden. Tegen de taxichauffeur sprak hij gebrekkig Frans. Hij droeg een bril maar dat kan een vermomming geweest zijn.

Verdachte 2: hij is struiser gebouwd en in het donker gekleed met witte sportschoenen. Hij droeg een wit mondmasker.

Beschrijving taxi: donkere Volkswagen Caddy, met taxinummerplaat, maar zonder taxilicht.