Gewapende overval in Laken

Verspreid op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Laken
Datum

Op dinsdag 29 december 2020 omstreeks 19.50 uur werd in Laken een gewapende overval gepleegd op het Q8 -station gelegen in de Pagodenlaan.

 

Het is omstreeks 19.40 uur wanneer twee personen de zaak binnenkomen. Ze doen alsof ze iets willen kopen. Na wat aarzelen gaan ze toch weg zonder een aankoop te doen.

Tien minuten later komen ze terug. De tweede dader plaatst een stuk hout tussen de deur.
Hij gaat rond de toonbank, richt een pistool naar het gezicht van de bediende en eist de inhoud van de kassa. De kompaan komt naar voor en steekt de inhoud van de kassa in een plastieken zak. Gedurende de hele overval houdt de gewapende dader de bediende onder schot. Eens de daders hun buit hebben, verlaten ze de plaats en vluchten al lopend weg.

Uit het onderzoek blijkt dat ze de avond voordien, op maandag 28 december om 19.36 uur, de tramlijn 7 hebben genomen in de richting van de Heizel.
Ze zaten neer en hebben een traject van ongeveer 10 minuten afgelegd om in het station Heembeek af te stappen. Om 19.47 uur zijn ze de winkel binnengegaan, zijn er even gebleven en dan vertrokken zonder iets te kopen.

De eerste dader is ongeveer 25 jaar oud. Hij lijkt een getaande huidskleur te hebben en donker haar. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte trainingsbroek, een zwarte jas met een rond embleem ter hoogte van linker biceps. De kap is afgewerkt met bont .

De tweede dader is mager en lijkt blank te zijn. De avond vóór de feiten droeg hij een sportieve zwarte broek en jas, een donkere muts en lichtkleurige baskets.
Hij had een zwarte sporttas bij van het merk « KIPSTA » met wit en rood opschrift op de schouderriem. Op de dag van de feiten droeg hij een donkere donsjas en een lichtgrijze sweater met kap.