Gewapende overval in Zulte

Verspreid op vraag van het Parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Zulte
Datum

Op vrijdag 13 april 2018 net voor sluitingstijd, rond 18.55 uur, komt een man met een zwarte motorhelm en gewapend met een pistool de winkel “Smatch” binnen, gelegen in de Staatsbaan in Zulte.

Hij haalde een wapen uit zijn manbag en richtte het naar beide winkelbedienden die aan de kassa’s stonden. Hij riep in het Nederlands “Al het geld uit de kassa ! Direct!”
De kassa’s werden geopend en de dader graaide het geld uit de kassa’s. Tussentijds vluchtten de bedienden weg naar de afdeling van de slagerij.
Voor de dader kon wegvluchten moest hij met volle kracht de twee schuifdeuren opentrekken. Hij reed samen met een kompaan weg op een scooter die tijdens de feiten buiten is blijven staan.

Persoonsbeschrijving van de dader en scooter :
De dader was vermoedelijk een blanke jonge man, ongeveer 1m70 lang en tenger. Hij droeg een zwarte hoodie met rits, een zwarte trainingsbroek met een donkergrijze verticale streep, sportieve zwarte schoenen met witte strepen vermoedelijk van het merk Adidas en een opvallende zwarte helm met diagonaal een verhoging in het midden en een aerodynamisch schermpje achteraan. Hij was rechtshandig en had een zwart pistool bij zich.

De scooter zou volgens getuige een KYMCO kunnen zijn met zijn typerende witte voorkant. Of eventueel een MBK type Stunt