Gewapende overval op apotheek in Ronse

Spread on request from het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Ronse
Date

Op maandag 14 januari 2019  iets na 18.00 uur werd de apotheek gelegen in de Elzelestraat in Ronse overvallen. Een jonge man kwam binnen met zijn kap op het hoofd en een sjaal voor zijn mond. Hij had een vuurwapen in zijn rechter hand en stapte recht naar de kassa. Hij eiste in het Frans de inhoud van de kassa. De apotheker stapte achteruit en de dader nam zelf het geld.

De leverancier van dringende medicijnen die op dat ogenblik ook in de winkel was, ging achter de dader staan om te beletten dat hij ging lopen. Toen de dader het geld had en wilde vluchten, kwam het tot een gevecht met de leverancier. Hij heeft verschillende slagen van het wapen op zijn hoofd gehad. Tijdens het gevecht viel al het geld op de grond en de dader is quasi zonder buit gaan lopen.

De apotheker is hem nog achterna gegaan maar de overvaller was plots uit het zicht verdwenen.

De jonge man was 1m70 -1 m75 lang. Hij was normaal/struis gebouwd en had een getaande huidskleur en opvallende donkere ogen.

Hij droeg sportschoenen met een witte zool en een zwart jasje vermoedelijk van het merk PUMA met azuurblauwe accenten en een vingerprint met een QR code in. De jas is gemaakt uit gladde stof. Het zou kunnen gaan om een jas uit de kledinglijn EvoSPEED.

Er is geen zekerheid over de echtheid van de jas, het kan een namaakproduct zijn.