Gewapende overval op de Kruidvat in Ronse

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Ronse
Datum

Op 17 juni 2020 omstreeks 17.15 uur werd de Kruidvat winkel in de Abeelstraat in Ronse overvallen door 2 mannen.

De twee daders stormden gewapend de winkel binnen. De eerste dader met een grijze trui ging meteen naar de toonbank. De klant die aan het afrekenen was, zette voorzichtig een stap achteruit. De overvallers riepen ‘La caisse’. De tweede dader met de donkere trui en wit opschrift richtte een pistool op de kassierster, die met bevende handen de kassa open deed. De overvaller klopte ongeduldig met zijn wapen op de toonbank. Eens de kassa open was, grabbelde de eerste dader de briefjes er uit. Intussen kwam een collega van de kassierster op het lawaai af. Ook zij werd onmiddellijk onder schot gehouden. Zij werd verplicht achter de toonbank de tweede kassa te openen. ‘Vite’, riepen de overvallers. Het ging volgens hen niet snel genoeg. Wanneer de geldlade open was, grabbelden de twee nog zoveel mogelijk briefjes mee. Daarna zetten ze het op een lopen en vluchtten weg via het aanliggend steegje, zijnde Koer Ruyffelare dat uitgeeft in de Karel Vandoorenstraat.

Beschrijving van de daders :

De eerste dader is vermoedelijk rond de 20 jaar oud en is slank gebouwd. Hij droeg een grijze trui met kap en over zijn trui droeg hij een zwarte T-shirt. Hij had zijn gezicht afgedekt met een zwarte sjaal en droeg witte handschoenen.
De tweede dader is eveneens vermoedelijk rond de 20 jaar oud en is struiser gebouwd. Hij droeg een donkere trui van O'Neill, met dunne witte strepen op de kap en op de mouwen. Op de rug staat in het wit de vermelding “O Neil”. Hij was gewapend met een zwart/zilverkleurig