2 gewapende overvallen gelinkt door 1 zelfde dader in Zingem en Oudenaarde

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde
Plaats
Zingem & Oudenaarde
Datum

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december 2017 gebeurde een gewapende overval op de Mc Donalds in de Kruishoutemsesteenweg in Zingem.

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 december 2017 gebeurde een gewapende overval op de Mc Donalds in de Kruishoutemsesteenweg in Zingem.

Net na middernacht kwamen 4 gemaskerde personen de Mc Donalds binnen via de achterdeur. 2 van hen waren gewapend met een pistool. Zij bedreigden het aanwezige personeel en staken de inhoud van de kassa in een plastiek zak en gingen er vandoor met een vluchtauto.

De eerste dader was een persoon met een zwarte huidskleur. Hij had een witte plastiek zak over zijn rechterhand en droeg een blauwe handschoen aan zijn linkerhand. Hij had donkere schoenen aan met witte zolen.

De tweede dader droeg donkere handschoenen met een witte afwerking aan de handpalmzijde.

Hij had een wit logo op de linkermouw en op zijn rug.

De derde dader was een blanke man en had een wit masker op. Hij droeg een rode rugzak op zijn borst en in zijn linkerhand had hij een pistool vast. Hij had zwarte handschoenen aan en droeg vermoedelijk schoenen van het merk Asics.

De vierde dader bedreigde een personeelslid met een wapen. Hij droeg één blauwe handschoen aan zijn rechterhand.

 

Mogelijks was één van dezelfde daders óók betrokken bij een overval op de Carrefour in Oudenaarde op maandag 20 november 2017. Daar kwamen 2 gewapende en gemaskerde mannen de winkel binnen rond 19u50. Het personeel werd onder schot gehouden en de inhoud van de kassa werd gestolen.

De eerste dader droeg een zwarte gewatteerde jas met kap, een zwarte trainingsbroek en zwarte schoenen van het merk Asics met witte tekens en een witte zool.

Hij had zwarte handschoenen aan en in zijn linkerhand had hij een pistool en in zijn rechterhand een witte plastiek zak.

 

De tweede dader had een donkere huidskleur en een breed uitlopende neus. Hij droeg een zwarte jas met daaronder een witte of grijze pull of T-shirt. Voorts droeg hij een zwarte trainingsbroek, grijze schoenen van het merk New Balance en hij had een sjaal over het hoofd. Hij droeg donkere handschoenen met een lichte kleur aan de binnenzijde en had een pistool in zijn rechterhand.