Gewapende overval in Genk

Verspreid op vraag van het Parket van Limburg
Plaats
Genk
Datum

Op woensdag 26 december 2018 om 18u40 werd de ALDI in de Guillaume Lambertlaan in GENK overvallen. De dader wandelde eerst tussen de rekken in de winkel waarna hij de kassierster bedreigde met een mes en de inhoud van de kassa meenam.

Daarna vluchtte hij weg over de parking en liep via de Gieterijstraat een woonwijk in. Hij verstopte zich tussen de garages aan de Peperhofstraat en een getuige merkte hem daar nog op.

Diezelfde avond omstreeks 23u00 kwam de dader opnieuw in beeld, ongeveer 5 km verderop, aan het rondpunt van Kelchterhoef, op de Weg van Zwartberg in Genk en dit in de richting van Houthalen-Helchteren naar Genk.

De dader was hier aan het liften en een voorbijganger nam hem mee met de auto om hem af te zetten aan het station van Genk. De dader was gewond en verloor bloed. Om 23u15 wandelde de dader het station van Genk binnen.

Beschrijving dader:

De dader is mogelijk van Aziatische origine en is klein van gestalte, ongeveer 1m60 lang. Hij droeg een grijze jas met kap, een zwarte joggingsbroek en zwarte sportschoenen van Adidas. Hij had eveneens een donkerblauwe regenjas om zijn middel geknoopt.
Tijdens de overval droeg hij zwarte pet met rechte klep en een grijze handschoen aan de linkerhand. Hij sprak met een Antwerps accent.