Gewapende overval in Sint-Jans-Molenbeek

Verspreid op vraag van het Parket van Brussel
Plaats
Sint-Jans-Molenbeek
Datum

Op vrijdag 11 januari 2019 werd een gewapende overval gepleegd op een café in de Jubelfeestlaan te Sint-Jans-Molenbeek.

Twee mannen komen de zaak binnen. Ze begeven zich zonder aarzeling onmiddellijk achter de toog en naar de serveerster. De eerste stapt op haar af en overmeestert haar door haar bij haar nek vast te nemen, terwijl de tweede dader haar bedreigt met een stanleymes. Hij neemt haar mee naar de kassa en dwingt haar die te openen. Terwijl een van de daders haar vasthoudt, doorzoekt de andere dader de rest van de toog en vervolgens ook nog haar handtas. Eens ze het geld hebben, begeven de daders zich naar de uitgang. Het slachtoffer staat echter in de weg en ze wordt uit de weg geduwd. Ze krijgt nog enkele klappen in het gezicht en op het lichaam alvorens de daders het café verlaten.

De eerste dader is ongeveer 40 jaar oud en normaal gebouwd. Hij heeft een baard en volle lippen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere jas van het merk “Emporio Armani”, een lichte jeans en een donkere muts.

De tweede dader is tussen de 30 en 40 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en kleiner dan zijn kompaan. Hij heeft een snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere jas met kap en verborg hij zijn gezicht met een sjaal.