Gewapende overval op een boekenwinkel in Luik

Verspreid op vraag van het Parket van Luik

Op vrijdag 30 november 2018 iets na 21u00 werd in Luik een gewapende overval gepleegd door 4 personen op een boekenwinkel in de rue Sainte-Walburge.

Drie daders gaan de winkel binnen en begeven zich onmiddellijk naar de toonbank terwijl de vierde dader de deur open houdt. De eerste dader bedreigt onmiddellijk de kassierster met een zaag en eist de inhoud van de kassa terwijl de derde dader een wapen op haar richt. De eerste wil de geldlade nemen, maar laat deze vallen, waardoor de buit op de grond valt.

De tweede dader begint de biljetten en geldstukken op te rapen. De andere twee stelen de fardes sigaretten en enkele aanstekers. De daders laden hun buit in en vluchten weg in de richting van de rue des Glacis.

De eerste dader had een zaag bij zich. Hij is ongeveer 1m75 lang en normaal gebouwd. Hij droeg een zwarte training van het merk « Nike », een zwarte sportjas met een oranje lijn op de armen, rode handschoenen en een zwarte muts met een groene boord.

De tweede dader is ongeveer 1m80 lang en mager . Hij droeg een donkere trainingsbroek van het merk « Nike », een sweater met donkere kap en een zwarte sjaal. Hij had ook een sporttas bij zich.

De derde dader is gewapend met een zilverkleurig pistool. Hij is 1m80 lang en is normaal gebouwd. Hij droeg een sweater met zwarte kap, een zwarte broek, een grijze muts en een wit/zwarte sjaal. Hij had ook een rugzak bij zich met een wit opschrift op de voorzijde. 

De vierde dader die aan de deur blijft staan is ongeveer 1m90 lang en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een sweater met donkere kap een sportbroek in 2 kleuren waarvan het onderste gedeelte licht van kleur is, een zwarte muts en een zwarte sjaal.

Herkent u de daders of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de speurders.