Gewapende overval op het Total tankstation

Verspreid op vraag van het Parket van Luik - afdeling Verviers

Op zaterdag 6 juli 2019, omstreeks 12u55, werd in Theux een gewapende overval gepleegd op het Total tankstation op de Chaussée de Verviers.

Twee personen benaderen het tankstation. Ze willen duidelijk niet ontdekt worden door de werknemer en verstoppen zich achter een muur.

Vervolgens gaat de eerste persoon het tankstation binnen. Hij gaat achter de toonbank en bedreigt de kassierster met een mes. Hij eist de inhoud van de kassa. Ondertussen staat de tweede persoon op de uitkijk bij de pompen. Voor hij vertrekt, probeert de eerste dader het slachtoffer nog op te sluiten in de zaak en vervolgens vluchtten ze beiden in onbekende richting.

De eerste dader is van Noord-Afrikaanse afkomst en rond de 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1m70 lang en stevig gebouwd.  Hij droeg een zwarte jas met wit logo.

De tweede dader heeft een zwarte huidskleur. Hij is stevig gebouwd en heeft een fijne baard. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek, een identieke zwarte jas met wit logo zoals de eerste dader, een kaki pet en wandelschoenen.