Gewapende overval op Proxy Delhaize in Sint-Agatha-Berchem

Verspreid op vraag van het parket van Brussel
Plaats
Sint-Agatha-Berchem
Datum

Op zaterdag 22 augustus 2020, tussen 10:30 en 10:45 uur
‘s morgens, hebben drie gewapende mannen de Proxy Delhaize in de Groot-Bijgaardenstraat in Sint-Agatha-Berchem overvallen.

De drie verdachten liepen vlak voor de feiten al rond op de parking van de winkel maar maakten toen rechtsomkeer. Enkele minuten later keerden ze terug en blokkeerden ze de ingangsdeur met een winkelkarretje. Daarna stapte het trio, gewapend met een mes en een pistool de winkel binnen. Ze bedreigden de klanten en het personeel en namen het geld uit de twee kassa’s.

Vervolgens dwongen ze iedereen om naar achter in de winkel te gaan en vroegen ze aan de geranten waar de kluis was. De verdachten gingen zeer agressief te werk en deelden enkele rake klappen uit. Uiteindelijk slaagde één van de zaakvoerders erin om het alarm te laten afgaan en de daders vluchtten te voet weg in de richting van de Bloemkwekersstraat.

Beschrijving van de verdachten:

Verdachte 1: Hij is tussen de 18 en 20 jaar oud, is ongeveer 1m85 lang en slank gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een lichtkleurige trui met kap en rits van het merk “Ralph Lauren”, een zwarte trainingsbroek van het merk “Nike” en zwarte sportschoenen. Verder droeg hij een chirurgisch mondmasker en zwarte handschoenen. Hij was gewapend met een zwart vuurwapen van het type “Beretta”.

Verdachte 2: Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkerblauwe jas, een donkerblauwe trainingsbroek van het merk “Nike”, grijze sportschoenen, een wit mondmasker, zwarte handschoenen en een donkerblauwe pet met het logo van voetbalclub “Manchester United”. Verder had hij een zwart-gele schoudertas bij en was hij gewapend met een mes.

Verdachte 3: Hij is rond de 18 jaar oud, 1m85 lang en slank gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte regenjas van het merk “The North Face”, een donkere trainingsbroek van het merk “adidas” met het logo van voetbalclub “Real Madrid”, donkere sportschoenen, zwarte handschoenen en een wit mondmasker. Verder had hij een donkere sporttas bij zich.

De drie verdachten spraken Frans.