VIDEO - Gewapende overvallen in Chimay en Boussu-Les-Walcourt

Verspreid op vraag van Parquet de Charleroi
Plaats
Chimay - Boussu-Les-Walcourt
Datum

Op dinsdag 27 september 2016, pleegde een onbekende man twee gewapende overvallen. Het eerste feit was omstreeks 14.15 uur in Boussu-Les-Walcourt in een Delhaize filiaal in de Chaussée de Beaumont.

De dader stapte de winkel binnen en ging onmiddellijk naar het magazijn. Hij bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste de inhoud van de kluis. Het slachtoffer was vastberaden en liet zich niet te doen. Toen de dader naar de uitgang stapte, zag hij dat de gerant een knuppel in zijn handen had om zich te verdedigen. De dader bedreigde op zijn beurt de gerant. De vrouw greep deze kans om de dader te slaan en hem naar achter te duwen met een pak melk.Terwijl de dader klappen bleef incasseren, slaagde hij er toch in een doos mee te graaien die op de toonbank stond.

Enkele ogenblikken later, omstreeks 15.00 uur, ging de dader naar de Grand Place van Chimay om bij een juwelier een tweede overval te plegen. Hij kon de winkel binnen gaan op het ogenblik dat er een klant buiten stapte. De dader stapte naar de bediende, trok zijn wapen dat hij verborgen hield in zijn broek. Onder bedreiging moest de bediende juwelen afgeven. Op een moment van onoplettendheid van de dader, trachtte het slachtoffer te vluchten. Ze werd onmiddellijk door hem achtervolgd.

De dader is tussen de 30 à 40 jaar oud, 1m85 lang en normaal gebouwd. Hij heeft een getaande huid en droeg een pruik. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jeans, een witte T-shirt, een donkere jas en grijze baskets.