Moord in Pondrôme

Verspreiding op vraag van de onderzoeksrechter en het parket van Namen
Locatie
Pondrôme
Datum

Politie en parket zoeken de daders van een gewelddadige home-invasion op 7 april 2015 bij een bejaard koppel in Pondrôme, deelgemeente van Beauraing.

Twee onbekende mannen belden die dinsdag aan rond 18 uur. Ze vroegen de weg en duwden de bewoners met veel geweld achteruit in de gang. De slachtoffers werden op de grond gedwongen en gekneveld. De overvallers doorzochten de plaats en gingen er vandoor met de buit. Eén van de slachtoffers overleed kort na de feiten.

De twee daders waren niet gemaskerd en spraken Frans zonder een specifiek accent. Het gaat mogelijk om personen die deel uitmaken van een groep 'rondtrekkers'.

De 2 mannen zijn Zuiderse types.

De eerste dader is vermoedelijk tussen 1m65 en 1m75 lang en normaal tot struis gebouwd. Hij is ongeveer 35 à 45 jaar oud en heeft kort donker haar. De tweede dader is mager en ongeveer 1m75 à 1m80 lang. Hij is vermoedelijk tussen 25 en 30 jaar oud. Hij heeft halflang zwart krullend haar en een stoppelbaard.

Herkent u de mannen van de robottekeningen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de feiten, dan willen de speurders dat graag weten.