Moord op Johan Van Der Heyden uit Lint

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Zoersel
Datum

Op zondag 2 juni 2019, omstreeks 20u30 verliet de 56- jarige Johan VAN DER HEYDEN zijn woning gelegen in de Veldstraat in Lint. Hij reed naar de woning van zijn vriendin gelegen in de Wandelweg in Zoersel. Om 22u30 had Johan nog een klant aan de lijn, maar wat daarna is gebeurd is onzeker.  Volgens de vriendin waren er geen problemen en is Johan er de volgende dag vertrokken. De wagen van Johan werd op maandag 3 juni, wel nog gecapteerd door verschillende wegcamera’s. Het is een opvallende wagen : een witte bestelwagen Peugeot Boxer met een grote ladder op het dak. De nummerplaat is 1-AHJ-252.

Het is niet zeker dat Johan toen zelf achter het stuur zat aangezien op de foto’s van de ANPR  telkens de achterkant van de wagen te zien is en geen bestuurder. Dus als iemand de bestelwagen heeft gezien die dag met of zonder Johan achter het stuur, dan is dat uiteraard heel nuttige informatie voor de onderzoekers

Het traject dat de bestelwagen die dag aflegde begon wellicht in Zoersel en ging van daar naar Brecht. Om 11u52 werd hij geregistreerd in de Brugstraat. Vermoedelijk reed hij dan via de E19 naar Antwerpen, langs de ring naar de Singel, waar hij terug richting Zoersel begon te rijden.
Om 12u35 spotte een camera de wagen op de Binnensingel in de richting van Berchem en om 12u52, reed de bestelwagen onder de Posthofbrug door in Berchem. Om 13u33 passeerde de bestelwagen een camera in Schilde en om 13u41 werd hij tenslotte geregistreerd in Zoersel.

De speurders hebben geen idee waarom de bestelwagen precies dit traject heeft afgelegd. Ze doen dan ook een oproep naar getuigen wie de wagen heeft zien rijden en wie er achter het stuur zat.

Later die dag (03 juni) reed de bestelwagen weer weg uit Zoersel.
Om 15u29 registreerde de camera aan de E19 in Brecht de wagen opnieuw, in de richting van Nederland. Om 15u48 spotte een camera op de A12, vlak voor de grens, in Zandvliet de camionette en dit is de plaats waar de nummerplaat van Johan voor het laatst is geregistreerd. Hier werd de foto in vooraanzicht genomen en is duidelijk te zien en dat het postuur van de bestuurder niet overeenkomt met dat van Johan. Wie zat hier dan wel achter het stuur? En waar was Johan op dat moment? Het zou kunnen dat hij achteraan de laadruimte lag. Alle informatie hierover is uiteraard meer dan welkom.

Uit de foto’s van de wegcamera blijkt dat achter de bestelwagen een donkerkleurige Volkswagen Fox reed met Nederlandse nummerplaat 3 XJS 39

Dit is de auto van één van de verdachten. Ook een lichtgrijze VW polo met Nederlandse nummerplaat XR 161 P heeft met de verdwijning te maken.
De speurders doen een oproep naar mensen die eventueel de 3 of twee van de drie auto’s hebben gezien op het traject Zoersel en Steenbergen ?

Vanaf de A12 in Zandvliet reden ze via kleine baantjes en passeerden ze geen enkele camera meer. Vermoedelijk is Johan naar het woonwagenpark in Steenbergen (NL) of in de onmiddellijke omgeving gebracht. Het zou kunnen dat hij toen nog in leven was en dat hij een paar dagen in de laadruimte van de bestelwagen heeft gelegen.

Op 5 juni werd de bestelwagen verkocht en deze koper is gekend. De bestelwagen stond op de Schansdijk (NL). De wagen was helemaal gestript. Het loodgietersmateriaal was er uit, de ladder was van het dak. Er zaten Nederlandse nummerplaten op. Misschien is dit materiaal ergens aangeboden ?

In de laadruimte vond het labo restanten van bloed van Johan wat de speurders doet vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is. De onderzoekers gaan er van uit dat Johan het niet heeft overleefd en dat hij zo snel mogelijk moest verdwijnen. De politie doet dan ook een oproep naar handelaars en privépersonen die in de eerste week van juni materiaal hebben verkocht. Ze zijn ze op zoek naar een zaag, een elektrische of een kettingzaag en ook naar een cement of speciekuip want er zijn aanwijzingen dat zo’n kuip is gebruikt om lichaamsresten mee te vervoeren. De aankoop van het materiaal kan zowel in Nl als in België zijn gebeurd.

Vermoedelijk werd is de donkerkleurige Volkswagen Fox gebruikt om het lichaam te doen verdwijnen. Misschien heeft iemand de auto zien rondrijden of op een afgelegen plek zien staan. Het zou kunnen dat Johan is gedumpt in het Schelde -Rijnkanaal.
Politie doet dan ook een oproep naar mensen op plezierboten of binnenschippers of ze die eerste week van juni iets vreemds hebben opgemerkt .