Moord op Johan VERHAEGHE

Verspreid op vraag van het Parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Kampenhout
Datum

In de nacht van dinsdag 3 mei op woensdag 4 mei 2016 werd de 66-jarige Johan VERHAEGHE vermoord op de oprit van zijn woning in de Zeypestraat te Kampenhout. Hij werd met een nekschot om het leven gebracht terwijl hij nog in zijn auto zat.

Johan VERHAEGHE baat een drogisterij uit in de Roodebeeklaan in Schaarbeek en is daar die bewuste dinsdag 3 mei 2016, rond 18u00, vertrokken. Rond 20u00 is Johan samen met een vriendin gaan eten in restaurant IL BARINETTO op de Haachtsesteenweg in Diegem. Die avond zat er ook een man met een laptop in dat restaurant. Mogelijks heeft deze man iets te vertellen of zijn er andere klanten die op die avond iets verdacht opgemerkt hebben.

Nadat hij zijn vriendin heeft afgezet in Mechelen arriveert Johan VERHAEGHE rond 22u00 aan de sportclub ROYAL SPORT NAUTIQUE op de Steenweg op Vilvoorde in Neder-Over-Heembeek. Deze club verlaat hij weer tussen 23u15 en 23u25 om zo naar zijn huis te rijden in de Zeypestraat in Kampenhout. Daar komt hij aan rond 23u45, parkeert zijn auto op de oprit voor de garagepoort en nog voor hij kan uitstappen vuurt iemand een kogel af door het raam aan de bestuurderszijde en treft Johan dodelijk in zijn nek.

Volgens getuigen werd er op het moment van de feiten een zwarte break, mogelijks een BMW, gezien aan de woning van het slachtoffer. Misschien heeft u die avond een verdacht voertuig van donkere kleur opgemerkt in de Zeypestraat in Kampenhout?

Enige tijd voor de moord had het slachtoffer nog een zeer grote hoeveelheid zuiver zwavelzuur van 96% aangekocht voor zijn drogisterij maar deze kon niet meer teruggevonden worden. De politie vraagt dan ook aan Iedereen die voor de periode van 3 mei 2016 zwavelzuur aangekocht heeft in drogisterij Verhaeghe in Schaarbeek dit zou melden.

Momenteel is er ook nog altijd onduidelijkheid over het feit of Johan al dan niet in het bezit was van een GSM-toestel. Wij vragen dan ook aan iedereen die hierover meer duidelijkheid kan scheppen zich te melden.

Als u verdachte handelingen hebt gezien in de buurt van de woning van het slachtoffer, aan zijn drogisterij in Schaarbeek of aan de sportclub op de avond van dinsdag 3 mei 2016, dan willen de speurders dat graag weten. Ook verdachte handelingen in het restaurant of in de omgeving hiervan mogen gemeld worden bij de politie.