Moord op Stefaan Bogaerts in Spijkenisse (Nederland)

Verspreiding op vraag van het parket van Antwerpen
Locatie
Brasschaat - Spijkenisse (Nederland)
Datum

De 55-jarige Stefaan Bogaerts uit Brasschaat kwam donderdagavond 21 september 2017 om het leven in de Lisstraat in Spijkenisse. De politie gaat uit van een liquidatie.

Het slachtoffer werd daar even voor 21u30 in zijn auto, een Volkswagen Jetta met kenteken 1-BLE-659, om het leven gebracht. Wat hij daar juist deed en waarom hij het doelwit was, is nog niet duidelijk.

Na de schietpartij is er een donkere auto weggereden, vermoedelijk in de richting van de Winston Churchilllaan in Spijkenisse. Omwonenden spraken van een BMW.

Korte tijd later werd een donkere BMW M5 Touring uitgebrand teruggevonden op de Achterzeedijk in Barendrecht, in de omgeving van het pannenkoekhuis De Oude Maas. Er zijn sterke vermoedens dat het om dezelfde auto gaat. De BMW werd bijna een jaar geleden gestolen in Amsterdam en was voorzien van valse kentekenplaten met het nummer 29-PZN-2.

De speurders zijn op zoek naar getuigen of mensen die Stefaan Bogaerts hebben gekend. Misschien kunnen zij verklaren wat het slachtoffer in Spijkenisse, nabij Rotterdam, deed of wat hij daar te zoeken had?

Zijn er mensen die iets gemerkt hebben aan Stefaan in de dagen en weken voor z’n dood? Misschien leek hij onrustig of bang?

Stefaan Bogaerts had een witte Mercedes Sprinter met verhoogd dak en Belgische nummerplaat 1-SJF 070 in België ingeschreven. Niemand weet waar die camionette nu is en wie er mee rondrijdt. Dit voertuig is 1 keer gepasseerd aan een ANPR-camera in Antwerpen Linker Oever op 25.08.2017. Heeft iemand Stefaan Bogaerts met dit voertuig zien rijden of weet iemand waar deze nu staat?

Alle informatie is welkom bij de speurders en zal discreet worden behandeld.