Brandstichting met dodelijke afloop in Brussel - 5 getuigen gezocht

Verspreid op vraag van van het Parket van Brussel
Plaats
Brussel
Datum

Op vrijdag 09 augustus 2019 omstreeks 21u30 brak in Brussel een brand uit in een gebouw gelegen op het kruispunt van de Hoogstraat en de Cellebroersstraat. Tijdens de interventie van de hulpdiensten werd een verkoold lichaam aangetroffen. Het onderzoek doet vermoeden dat het om een ongeluk gaat.

Het leegstaand gebouw werd op het ogenblik van de brand gebruikt door krakers. De onderzoekers willen nu meerdere getuigen identificeren om alzo hun verhaal te kunnen horen.

 • De eerste persoon is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft grijs haar en een grijze onverzorgde baard. Hij droeg een zwarte vest en een militaire pet.
   
 • De tweede persoon zou de voornaam “Radù” hebben. Hij is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft zwart haar. Hij droeg een zwarte pull met kap met het opschrift Reebok.
   
 • De derde persoon is ongeveer 1m80 lang, normaal gebouwd en heeft zwart haar. Hij droeg een grijze T-shirt, een zwarte vest, een zwarte pet en een zwarte schoudertas.
   
 • De vierde persoon heeft als roepnaam “Calcùl”. Hij is ongeveer 1m80 lang, normaal gebouwd en heeft een buikje. Hij heeft donker haar en beide armen zijn volledig getatoeëerd.
   
 • De bijnaam van de zesde persoon is “le Hongrois”. Hij is ongeveer 1m70 lang en slank gebouwd. Hij heeft bruin haar en een baard. Hij mankt of gebruikt een wandelstok. Hij had een grote blauwe rugzak bij.