2 Dakkraken in de mediamarkt in Nazareth

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Nazareth
Datum

Op 18 en 19 juni 2017 werd er tot twee maal toe ingebroken in de mediamarkt in Nazareth. Het nadeel was heel aanzienlijk :  een tiental Iphones en 55 Apple tablets/laptops voor een totaal nadeel van 43.586 euro.

In de nacht van zaterdag op zondag 18 juni omstreeks 02.45 uur verschaften de daders zich toegang tot de winkel door een gat te maken in het dak. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe ze het alarmsysteem omzeilen door foliepapier voor de sensors te laten zakken . Vervolgens is te zien hoe één dader zich vanuit het dak via een koord naar beneden laat zakken .  Hij weet exact de plaats waar de Apple producten liggen en hoever het bereik van de sensors zijn . Meerdere zakken gevuld met Apple producten worden door kompanen op het dak met behulp van een koord naar boven getrokken. De verdachte droeg donkere kledij en een bivakmuts .

In de nacht van zondag op maandag 19/06/17 kwamen de daders gewoon doodleuk terug voor een tweede ronde aangezien de vorige diefstal nog niet ontdekt was.  

 In het onderzoek komen twee mannen naar voor die mogelijks de voorverkenning  hebben gedaan de dag voordien. Ze reden die dag met een zilvergrijze Renault Scenic, met een Bulgaarse nummerplaat.

Verdachte 1 : man met getaande huidskleur. Hij is sportief gebouwd en is kaalgeschoren
Verdachte 2 : een man met getaande huidskleur. Hij heeft donker haar, een stoppelbaard en eveneens sportief gebouwd