2 overvallen op dezelfde nachtwinkel in Gent

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

Op 30 mei 2019 omstreeks 02u23 werd gepoogd de nachtwinkel in de Tolhuislaan in Gent te overvallen. De dader was gewapend met een groot keukenmes. Hij heeft niet gestoken met het mes maar gebruikte het heft om op de uitbater te slaan. De dader eiste het geld uit de kassa en gebruikte veel geweld zo kreeg het slachtoffer een kopstoot en verschillende slagen.
De dader is uiteindelijk gaan lopen zonder buit doordat de vrouw van het slachtoffer kwam kijken wat er aan de hand was.

Beschrijving van de dader :
Het is een jonge man van vermoedelijk rond de 18 jaar oud. Hij heeft een zwarte huidskleur, heeft een snor en baardje en op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkergrijze trui met kap en een donkergroene winterjas , type Millet. Het kan zijn dat de dader zich heeft verwond aan zijn handen.

In de nacht van 27 op 28 juni 2019 werd de nachtwinkel opnieuw overvallen. Toen waren de daders met 2. Ze gingen op dezelfde manier te werk. Een van de daders bedreigde het slachtoffer met een groot koksmes van 40 cm met een handvat. Vermoedelijk gaat het om dezelfde dader die zijn kompaan had meegebracht.  Ze gingen aan de haal met 500 euro cash , flessen drank en sigaretten. Ze zijn gevlucht naar de bushalte aan het Fratersplein waar hun fietsen stonden en weggereden richting De Muide.

Beschrijving van de daders :
De eerste dader die mogelijk dezelfde is als bij de overval van 30 mei is 1m75 lang en droeg een donkere joggingsbroek en een bordeauxkleurige sweater met kap dat strak over het hoofd is getrokken.
De tweede dader had eveneens een donkere huidskleur maar was zwaarder en 1m85 lang .