4 woninginbraken en 1 poging tot inbraak op één nacht in Sint-Niklaas

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Sint-Niklaas
Datum

Op zaterdag 18 november 2017 tussen 17.30 en 19.30 uur werd er in 4 woningen ingebroken in de Hoogkamerstraat in Sint-Niklaas.
Bij een 5de woning bleef het bij een poging.

De daders kwamen ter plaatse met een gestolen AUDI met nummerplaat 1 SHP 297 die de dag voordien werd gestolen in Kapellen. Ze lieten de wagen daar achter met openstaande deur.

De daders betreden de woning via een openstaand raam op de verdieping of ze gooien de ruit in met stenen. Ze veroorzaken veel wanorde en beschadigingen in de woning.

De buit bestaat uit juwelen, horloges, geld, parfum, wijn, fotoapparaat, rekenmachine en een Citroën DS 5 met nummerplaat 1 ERC 471 die op 28 november 2017 werd teruggevonden in Laken. Op de bewakingsbeelden zijn 4 daders te zien.

 

Beschrijving van de daders :

Dader 1:  de verkenner : draagt een soort doorstikte donsjas met accenten aan het uiteinde van de mouwen en bovenaan op de kap, sportschoenen en handschoenen. Hij heeft een schoudertas bij zich met vermoedelijk materiaal om in te breken.

Dader 2 : draagt een pull met kap over het hoofd, een jas en sportschoenen. Hij heeft een rugzak bij zich

Dader 3 : jonge man met opgeschoren haar en heeft een rugzak bij.

Dader 4  : de jonge man heeft opgeschoren haar met bovenaan iets langer en heeft flaporen. Hij heeft een schoudertas bij zich.