Aanranding van de eerbaarheid in Halle

Verspreid op vraag van het parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Halle
Datum

Op woensdag 10 oktober 2018 omstreeks 22u30 neemt het slachtoffer de trein in het station Brussel Noord richting Halle. Ook de dader stapt op dezelfde trein.

Omstreeks 23u00 stopt de trein vanuit Brussel in het treinstation van Halle en stapt het slachtoffer uit op perron 3-4. Ook de dader stapt hier af en blijft even wachten op het perron. Vanop het perron neemt het slachtoffer de trappen naar de voetgangersbrug boven de sporen. Daar wordt ze vastgenomen door de dader, die haar tegen de grond duwt en aanrandt. Als een andere persoon over de brug wandelt, stopt de dader onmiddellijk en helpt de dader het slachtoffer recht. De passant heeft niet door wat er aan de hand is en wandelt verder. De dader wandelt ook weg in tegenovergestelde richting. Dit is echter de enige richting die het slachtoffer kan nemen om naar huis te gaan. Ze blijft even wachten op de brug en beslist om toch die weg naar huis te nemen. De dader wacht haar echter op en achtervolgt haar Ter hoogte van de frituur De Frietwagon in de Vandenpeereboomstraat duwt de dader het slachtoffer een braakliggend terrein op, waar hij haar weer aanrandt. Zij roept om hulp en een passant die op dat ogenblik zijn hond aan het uitlaten is, hoort haar hulpgeroep en komt haar ter hulp. Hij trekt de dader van de vrouw. De dader vlucht weg, maar komt terug om zijn muts die tijdens de aanranding was afgevallen, op te nemen en vertrekt dan richting het station. De passant begeleidt de vrouw tot bij haar thuis.

Beschrijving van de dader:

De dader is ongeveer 1m70 lang en normaal gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeansbroek, een donkere jas, donkere schoenen met een witte boord en een rugzak in camouflagekleuren van het merk “Nike”. De dader droeg in Brussel Noord een oranje muts. Eens toegekomen in Halle draagt hij een grijze muts. Mogelijks zijn het twee verschillende mutsen, of heeft hij de oranje muts binnenstebuiten gedraaid. De man kwam verward over. Hij rookt.