Agressie van een quad-bestuurder

Verspreid op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Bergen
Plaats
's-Gravenbrakel
Datum

Op zaterdag 16 januari 2021 werd een quad-bestuurder ernstig gewond door een kabel die over een in onbruik geraakte spoorlijn, de voormalige lijn ‘s-GRAVENBRAKEL - EDINGEN, was gespannen.

Deze spoorlijn is nu een verlaten Ravel, die vooral wordt bezocht door voetgangers, fietsers en quad-bestuurders. Deze Ravel vertrekt van de Brusselse Steenweg bij ‘s-GRAVENBRAKEL (RN6) in de richting van EDINGEN (RN7) en kruist een deel van Rebecq (dat zich uitstrekt over de provincies Henegouwen en Waals-Brabant).

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat er bewust een kabel is gespannen tussen twee bomen, met als gevolg dat de quad-piloot ernstig werd gewond. De bestuurder heeft zijn woning nog kunnen bereiken maar kon nadien niet meer de exacte plaats van de feiten aanwijzen.

Verschillende politieteams hebben tot nu toe tevergeefs naar deze kabel gezocht. De zoektocht wordt deze zondagochtend hervat.

Gezien de weersvooruitzichten is het waarschijnlijk dat opnieuw veel sportbeoefenaars, zoals bv fietsers en quadbestuurders, deze zondag dit gebied zullen bezoeken, terwijl het potentiële gevaar nog steeds aanwezig is.

Daarom wordt met aandrang verzocht dit gebied deze zondag alleen te voet te gebruiken en zeer waakzaam te zijn!

De drie politiezones (Haute-Senne / Sylle-Dendre / Waals Brabant West) en de drie betrokken steden (‘s-GRAVENBRAKEL / EDINGEN / TUBEKE) die met dit feit te maken hebben, hebben op hun diverse websites preventieberichten gepubliceerd.

De onderzoekers zijn op zoek naar elk element dat het mogelijk maakt om een einde te maken aan de criminele activiteiten van de dader of daders.

Als u hierover informatie heeft, kunt u contact opnemen met de onderzoekers.