Bejaarde vrouw (82) brutaal verkracht in Sint-Truiden

Verspreiding op vraag van het Parket van Limburg
Locatie
Sint-Truiden
Datum

Politie en gerecht zijn op zoek naar een man die in het voorjaar een bejaarde vrouw met geweld heeft verkracht in haar appartement in Sint-Truiden.

De feiten gebeurden op 9 februari 2017 in de vooravond.

Die donderdag belde een onbekende man aan, rond 18u30, aan het appartement van een 82-jarige vrouw in de Haardstraat in Sint-Truiden. Toen de bejaarde vrouw open deed, duwde de man de deur verder open en stapte hij zo maar naar binnen. Hij duwde het slachtoffer tot in de zetel in de living en vroeg of ze drank in huis had. Hij sprak Nederlands. Telkens wanneer de vrouw zich recht wilde zetten, duwde hij haar terug naar beneden. Toen ze haar GSM wilde nemen, gooide hij het toestel op tafel. Op zeker ogenblik begon de man haar te betasten waarop de vrouw zich hevig verzette. Ondanks haar verweer, geroep en gesmeek, werd ze overmeesterd en verkracht.

Het gaat om een man met zwart krullend haar en een getaande huidskleur. Hij is struis gebouwd en ongeveer 1m80 groot. Hij droeg een geruit hemd met verschillende kleuren en een lichtblauwe jeansbroek.

Kort voor en na de feiten werd op de hoek van de Diestersteenweg en de Haardstraat een man gefilmd die mogelijk beantwoordt aan de beschrijving.

Indien deze man niets met de feiten te maken heeft, vragen de onderzoekers dat hij onmiddellijk contact opneemt met de politie zodat ze deze piste kunnen afsluiten. Ook kwam er op dat moment een vrouw uit de nachtwinkel. Mogelijks heeft zij iets verdacht opgemerkt en de onderzoekers vragen dan ook dat zij zich zou melden.