Diefstal bij een juwelier in Waterloo

Verspreid op vraag van van het parket van Waals Brabant
Plaats
Waterloo
Datum

Op zaterdag 22 oktober 2016 omstreeks 17u20 pleegden 2 mannen in Waterloo een diefstal bij een juwelier.

Twee mannen kwamen aan bij de juwelier en lieten voor hen de deur open maken.
Eens binnen deden ze alsof ze interesse hadden om een gouden ketting te kopen. De juwelier toonde de potentiële klanten de verschillende modellen in zijn aanbod. De tweede dader verstrooide ondertussen de gerant van de zaak.

Terwijl de vrouw de juwelen uit de etalage toonde, nam de eerste dader haar arm vast. Het slachtoffer had als eerste reflex zich wat achteruit te trekken maar ze ging vervolgens verder met de verkoop. Dit korte moment was in ieder geval voldoende om een uurwerk met grote waarde te stelen. Even later verlieten de twee mannen de zaak onder het mom dat ze geld gingen halen. Ze zijn natuurlijk nooit meer teruggekomen.

De eerste dader is van Roemeense of Noord -Afrikaanse origine en is 20 à 30 jaar oud. Hij heeft een baard van enkele dagen.
Op het ogenblik van de feiten was hij gekleed in een zwarte jas en een witte pet met een goudkleurig cannabisblad op de voorzijde.

De tweede dader is eveneens van Roemeense of Noord-Afrikaanse origine en is 25 à 35 jaar oud.Hij heeft een tatoeage in de lengte op de linker voorarm, een tweede tatoeage met de naam "Farid staat op zijn biceps" en een derde staat op de rechter voorarm.

 

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

Discretie wordt verzekerd.

U kan ook getuigen via mail op opsporingen@police.belgium.eu