Diefstal met braak in Châtelet

Verspreid op vraag van het Parket van Charleroi

Op donderdag 4 november 2017 om 21u48 werd in Châtelet een diefstal met braak gepleegd in een woning in de rue de Brabant.

Enkele minuten voordien, om 21u40, rijdt een wagen langzaam voorbij een woning. De wagen maakt rechtsomkeer en stopt voor de woning. Twee personen stappen uit en de wagen vertrekt opnieuw. De twee personen gaan naar de achterkant van de woning en na enkele malen te hebben heen en weer gelopen tussen de tuin en het terras gaan ze naar een schuifraam.

De tweede dader zoekt naar de bewakingscamera’s maar kan de camera die hen filmt niet dadelijk vinden. Na een tijdje ziet hij toch deze camera en draait hem dan weg met een koevoet die zij hadden meegebracht.

De wagen die door de kompaan werd gebruikt is een grijze BMW serie 3 type GT waarvan de nummerplaat begon met 1-GSR.

De eerste dader heeft zijn gezicht gedeeltelijk bedekt met de kap van zijn vest en een sjaal. Hij heeft zwart gekruld haar, donkere ogen en fijne wenkbrauwen.

De tweede dader heeft zwart haar dat kort opgeschoren is langs de zijkanten. Hij heeft dikke zwarte wenkbrauwen en donkere ogen. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek en een vest met kap. Hij had een rugzak bij.