Diefstal met geweld en wapenvertoon op de NMBS parking in Waregem

Verspreid op vraag van du Parquet de Flandre occidentale – division Courtrai
Plaats
Waregem
Datum

Op vrijdag 14 februari 2020 omstreeks 12u55 werd een 60 jarige man overvallen op de parking van NMBS-station (kant Boulezlaan) in Waregem. De man was omstreeks 12.53 van de trein gestapt en wilde in zijn wagen stappen toen plots een jonge man naar hem toe kwam en zei : “Uurwerk of Geld”. Hij bedreigde het slachtoffer met een wapen.

Omdat het slachtoffer niet inging in op zijn eis, kreeg hij een slag waarbij hij ten val kwam. De dader trok het horloge van de pols van het slachtoffer en vluchtte weg. De overvaller liep weg in de richting van de Roger Vansteenbruggestraat. Onderweg laat hij z’n geweer nog zien aan een getuige die ook van het station kwam en over de parking liep.
Beschrijving van de verdachte :
De dader is een jonge man van ongeveer 20 jaar oud en is ongeveer 1m75 lang . Op het ogenblik van de feiten droeg hij een bril van het merk Lacoste. Hij droeg een grijze sweater van het merk Nike met een rits vooraan en voorzien van een kap. Daaronder droeg hij een blauwe souspull met een rolkraag, een donkere trainingsbroek en donkere sportschoenen. Hij had geen kousen. En zeer opvallend is zijn haarsnit: zijn donkere haren zijn op de zijkanten en achteraan kort opgeschoren, en de rest van zijn haren op zijn hoofd samengebonden. OP de bewakingsbeelden is te zien dat de dader rookt.
Mocht het horloge ergens te koop zijn aangeboden dan willen de onderzoekers dit ook heel graag weten.