Diefstal met geweld in Berchem

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op dinsdag 18 juni 2019, omstreeks 10u00, had het slachtoffer een afspraak met een vrouw in het treinstation Brussel Noord. De man had de vrouw leren kennen via de website Buzz Arab en ze hadden die dag afgesproken om juwelen te kopen voor hun huwelijk

De man en vrouw moesten even wachten op hun trein richting Antwerpen Berchem. De vrouw bood het slachtoffer een appelsiensap aan en omstreeks 10u30 namen ze de trein naar Antwerpen Berchem om naar het appartement van de man te gaan. Op de trein werd de man moe en kreeg hij het gevoel dat hij dronken was. Toen ze in Antwerpen Berchem aankwamen, had het slachtoffer een zonnebril op en moest de vrouw hem ondersteunen bij het stappen. Ze verlieten het treinstation te voet en wandelden via de Statiestraat naar het appartement van het slachtoffer.

Toen ze aankwamen aan het appartement van de man, voelde hij zich doodziek en kon hij niet meer wakker blijven. De vrouw legde hem daarop in de zetel. Als hij even zijn ogen opende, zag hij de vrouw heen en weer lopen door zijn appartement, maar hij kon niet meer reageren.

Een uur later kwam het slachtoffer weer bij bewustzijn. De vrouw was verdwenen. Ze had zijn laptop, gsm, 500 euro en kleren meegenomen.

Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt het slachtoffer verdoofd te zijn geweest met een zwaar verdovingsmiddel.

Beschrijving dader:

De vrouw is rond de 30 jaar oud. Ze is ongeveer 1m50 lang en normaal gebouwd. Ze heeft lang, roodbruin haar, donkere ogen en een licht getaande huidskleur. Ze zou van Tunesië afkomstig zijn. Op het ogenblik van de feiten droeg ze een zwarte jas, een lichtblauwe jeansbroek, een blouse met slangenprint, en een rode handtas. Ze had een grote trolley bij.

Ze gebruikte de naam Houda, maar dat is waarschijnlijk niet haar echte naam. Ze handelde op de website wellicht ook onder een vals profiel en heeft mogelijk nog een of meerdere kompanen.