Diefstal met geweld in Erps-Kwerps

Verspreid op vraag van het Parket van Leuven
Plaats
Erps-Kwerps
Datum

Op zaterdag 25 mei 2019, omstreeks 21u30, werd in de bank op het Dorpsplein in Erps-Kwerps een diefstal met geweld gepleegd.

Het slachtoffer ging de bank binnen om geld af te halen. Na hem kwam een jongeman binnen die vlak achter hem ging staan. Toen het slachtoffer wou vertrekken, versperde de dader hem de weg naar buiten. Vervolgens greep de dader hem bij de keel en eiste hij het geld van het slachtoffer. De dader gaf de indruk dat hij een scherp voorwerp in zijn zak had, waarop het slachtoffer het geld gaf. Bij het naar buiten gaan, bedreigde de dader het slachtoffer nog eens.

De dader werd voor de feiten aan de bushalte op het Dorpsplein gezien. Op dat ogenblik zat nog een andere jongeman naast de dader. Deze persoon is mogelijk een belangrijke getuige en daarom vraagt de politie dat hij zich meldt.

Beschrijving van de dader:

De dader is ongeveer 1 meter 70 lang. Hij heeft een donkere huidskleur en een zwart sikje. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een jeans en een donkere donsjas met kap. Onder de kap droeg hij een goudkleurige pet van het merk ‘Gucci’. Hij spreekt Nederlands.