Diefstal met geweld in Sint-Jans-Molenbeek

Verspreid op vraag van het Parket van Brussel
Plaats
Sint-Jans-Molenbeek
Datum

In de nacht van 02 op 03 februari 2018 werd in Sint-Jans-Molenbeek een diefstal met braak gepleegd in een opslagruimte gelegen aan de Gentsesteenweg.

Omstreeks 23.15 uur stapten twee personen de oprit van de opslagruimte op.
Ze forceerden het rolluik, braken de toegangsdeur open en drongen binnen in het gebouw. Ze schakelden het alarm uit en verlieten dan de plaats zonder iets mee te nemen.

02.30 uur later daagden de 2 dieven opnieuw op en gingen het gebouw binnen.

Ze gingen het bureau binnen en met een voorhamer konden ze de kluis losmaken

Deze werd meegenomen en voor de uitgang geplaatst.
De daders namen ook de dozen met sigaretten mee die ze ter plaatse vonden. Om het transport te vereenvoudigen laadden ze alles op een vorkheftruck.

Vervolgens vulden de daders vuilniszakken met sigarettenfardes die langs de muur uitgestald stonden. Dit maal gebruikten ze een winkelwagentje om alles te transporteren.

Tijdens de diefstal stonden de daders met walkietalkies in verbinding met een kompaan die buiten stond. De gestolen goederen werden naar buiten gebracht en over de muur van de oprit gegooid.  Daarna vluchtten de daders weg.

De eerste dader is atletisch gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze broek, een donkere jas en donkere schoenen. Hij had ook een rode rugzak bij.

De tweede dader is mager. Hij heeft donker haar, een fijne neus en een snor. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een grijze jeans, zwarte baskets met witte zolen en een zwarte jas zonder mouwen met kap van het merk North Face. Toen hij voor de eerste keer in beeld kwam droeg hij een zwarte  pull met het  « Adidas » logo op de mouwen.

De tweede keer in beeld droeg hij een zwarte pull met geel opschrift NOSLEEP op de twee mouwen. Hij had ook een kleine blauwe  zak met schouderriem bij zich.