Diefstal met geweld in Turnhout

Verspreid op vraag van het Parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Plaats
Turnhout
Datum

Op maandag 20 januari 2020 wandelde een ouder koppel rond 19u15 van de Grote Markt in Turnhout naar het Begijnhof, zo’n 500 meter verder. 
Als het koppel rond 19u30 het Begijnhof binnenwandelde, werd de handtas van de vrouw langs achter brutaal uit haar handen getrokken. De dader liep meteen weg en gooide de handtas van het slachtoffer net buiten het Begijnhof weg, terwijl hij haar portefeuille meenam.

Op bewakingsbeelden is te zien dat een man hen van op de hoek van de Grote Markt met het Zegeplein reeds leek te volgen. Het kan zijn dat deze man iets met de feiten te maken heeft, maar het kan ook toeval zijn. Indien deze persoon zichzelf herkent of andere mensen deze persoon herkennen, dan mogen ze dit altijd melden aan de politie.

De dader liep vervolgens wellicht van het Begijnhof naar de Patersstraat en zo naar de Lindekensstraat. Daar komt een man die aan zijn beschrijving voldoet rond 19u50 in beeld terwijl hij een portefeuille doorzoekt. Hij bleef daar anderhalve minuut staan. Als iemand deze persoon herkent of als iemand die persoon daar of ergens in de buurt daarvan heeft gezien, dan mag ook dat gemeld worden aan de politie.

Pas twee uur later, rond 22u00, werd met de bankkaarten van het slachtoffer geprobeerd om geld af te halen aan een bankautomaat in de Patersstraat. Dat lukte niet en de kaart werd geblokkeerd. Het feit dat de bankkaarten pas 2 uur later werden gebruikt, kan betekenen dat de verdachte in de buurt woont of verbleef en zo lang heeft gewacht voor hij de kaarten gebruikte. Of het kan betekenen dat iemand de portefeuille heeft gevonden en de bankkaarten heeft gebruikt. Ook van deze persoon wil de politie weten wie hij is.

Beschrijving:

Aangezien het mogelijks om 2 verschillende mannen kan gaan, worden er 2 beschrijvingen gegeven. Het kan ook twee keer dezelfde man zijn.

De man die het koppelt volgt vanop het Zegeplein (foto 1) droeg donkere kledij en de kap van zijn jas of trui was over zijn hoofd getrokken. Hij had donkere schoenen met witte zolen aan en droeg een rugzak.

De man aan de bankautomaat (foto 2) is ongeveer 1m65 en heeft donker haar. Hij droeg een donkere trui met kap en witte koordjes, een donkere broek, zwarte schoenen met witte zolen en had geen rugzak bij.