Diefstal met geweld op het kerkhof van Houdeng-Aimeries

Verspreiding op vraag van het Parket van Henegouwen, afdeling Bergen
Locatie
Houdeng-Aimeries
Datum

Op zondag 9 april 2017 omstreeks 14u30 werd in La Louvière een diefstal met geweld gepleegd op het kerkhof van Houdeng-Aimeries gelegen in de 'chaussée du Pont du Sart'.

 

Toen een vrouw naar het kerkhof ging werd ze opgemerkt door een onbekende man. Ze stapte via de paden naar het graf van haar ouders zonder dat ze merkte dat ze werd gevolgd vanop een afstand. De man observeerde de vrouw terwijl ze voor het graf stond.

Hij wachtte tot ze alleen was om naar haar toe te stappen. De dader greep naar haar keel en trok haar halsketting af. Hij trachtte ook haar tas te stelen, maar het slachtoffer verdedigde zich zo goed ze kon. De dader nam de tas en de vrouw viel op de grond. Ze bleef zich aan de tas vasthouden waardoor ze enkele meters werd meegesleurd. Uiteindelijk moest de vrouw de tas loslaten en de dader liep weg.

De dief ging naar een bank gelegen in de rue Léon Houtard in Houdeng-Aimeries en haalde geld af met de gestolen bankkaart.

De dader is tussen de 20 à25 jaar oud en is van Noord-Afrikaanse origine.

Hij is ongeveer 1m75 lang en mager. Hij heeft donker haar opgeschoren aan de zijkanten en een beginnende baard.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een jeans, een grijze sweater met op de voorzijde het opschrift  « RUN » en een hoedje met kleurrijk motief.