Dievenbende in station Gent-Sint-Pieters

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent

Op 11 september 2018 nam het slachtoffer in het station Gent-Sint-Pieters de trein op perron 10 naar Brussel airport Zaventem.
Op de trein was het druk en er werd gedrumd. Op een bepaald ogenblik wilde een man haar helpen met haar bagage. De vrouw moest zich voorover houden om de man van haar bagage weg te houden. Plots verliet hij de wagon en de vrouw stelde vast dat de rits van haar handtas open stond en haar portefeuille gestolen was. Met de gestolen eurocard werd 1000 euro afgehaald in het Fortis kantoor op de Kortrijksesteenweg.

    

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de vrouw reeds van bij het binnenkomen van het station werd gevolgd door 3 onbekende mannen. Ze hebben haar pincode kunnen afkijken op het ogenblik dat ze haar treinbiljet betaalde. De daders zijn heel goed op elkaar ingespeeld.
 

De eerste dader :  is een blanke man met donkerblond haar en een lichte stoppelbaard. Hij lijkt vooraan in de dertig en droeg een donkerblauwe trui, een donkere jas over zijn arm en een donkere rugzak.

De tweede dader is ook blank en heeft donker, opgeschoren haar. Hij is eerder struis gebouwd en droeg een rode vest en een blauwe jeansbroek.

De derde dader is de kleinste. Hij is ook blank met donker haar dat langs de zij- en achterkant opvallend is opgeschoren. Hij heeft een rond gezicht en is struis gebouwd, hij droeg een blauwe jas met rits en witte kraag, een jeansbroek en zwarte sportschoenen met witte details.