Gewapende diefstal in Châtelet op 13/11/2018

Verspreid op vraag van het Parket van Charleroi
Plaats
Châtelet
Datum

Op dinsdag 13 november 2018, rond 19u30, in Châtelet, werd een gewapende overval gepleegd op een Delhaize winkel in de Rue des Prés.

Een Volkswagen Golf rijdt naar de winkel en parkeert zich op de parking. Twee personen stappen uit de wagen en begeven zich naar de ingang.
In de winkel gaat de eerste overvaller, gewapend met een machinegeweer, naar de kassierster en bedreigt haar met het wapen.
De tweede dader, gewapend met een revolver, gaat naar een andere werkneemster, die ook aan een kassa staat.
Beiden eisen geld uit de kassa en bedreigen de kassiersters met hun vuurwapens. Vervolgens dwingt de eerste dader een bediende om hem me te nemen naar de kluis.
Aangekomen in de bureau staat de dader oog in oog met een andere werkneemster. Hij dwingt haar om eveneens mee te gaan naar de kluis, maar ze weigert en verzet zich. Daarop schopt de dader haar hard en valt het slachtoffer op de grond.
De dader probeert vervolgens het slot van de kluis te manipuleren, maar hij slaagt er niet in om de kluis te openen.
Beide daders verlaten de winkel en stappen in de Volkswagen Golf die hen buiten staat op te wachten. De wagen rijdt weg in onbekende richting.

De eerste dader is ongeveer 1m75 en normaal gebouwd. Hij is tussen de 20 en 30 jaar oud. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een donkere broek met zakken, een oranje sweater en een zwarte jas zonder mouwen, met kap, en met een opschrift op de linkerborst. Zijn wapen was een machinegeweer van het type Uzi of Scorpio.

De tweede dader is een beetje groter, ongeveer 1m80, en is mager. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte jas met kap, een blauwe jeans en verborg hij zijn gezicht achter een skelettenmasker. Zijn wapen was metaalkleurig.