Home invasion in Antwerpen

Verspreid op vraag van het parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op zaterdag 13 juni 2020 werd een 77-jarige dame het slachtoffer van een home invasion in de Constitutiestraat in Antwerpen.

De verdachte was al een tijd voor de feiten, rond 14.45 uur, aanwezig in de buurt en wandelde verschillende keren voorbij de woning. Hij was te zien in de straat van het slachtoffer zelf en in de Kerkstraat. Iets na 16.00 uur belde hij uiteindelijk aan. Toen de dame opendeed, duwde de verdachte haar meteen naar binnen en op de grond.

Ze werd geboeid met kabelbinders, bedreigd met een mes en in de keuken gezet. De verdachte doorzocht de hele woning, terwijl hij het slachtoffer regelmatig kwam bedreigen. Na bijna twee uren, rond 17.55 uur, verliet de verdachte de woning met de buit.

Beschrijving verdachte:
Hij is groot en mager gebouwd, heeft een zwarte huidskleur en is tussen de 20 en 25 jaar oud. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een gele sweater met kap, een rode pet, een blauwe jeans die op sommige plekken is afgebleekt, zwarte schoenen, een bril, een mondmasker en zwarte handschoenen.