Home-invasion in Riemst

Verspreid op vraag van het Parket van Limburg
Plaats
Riemst
Datum

Op maandag 2 maart 2020 omstreeks 09u45 gebeurde een home-invasion in de Pannestraat in Riemst. Op dit adres bevindt zich een kapperszaak en de woonst van de eigenaars. De poetsvrouw was er aan het werk en de 12-jarige zoon van de bewoners was thuis.

Een man met sjaal voor de mond en kap op kwam de kapperszaak binnen. Hij hield een witte kartonnen doos onder zijn arm met daarin een wapen. Hij bedreigde de poetsvrouw, bond haar vast en doorzocht de woning.

Tijdens deze zoeking stond hij plotseling oog in oog met de 12-jarige zoon des huizes en nam hij de vlucht.

Beschrijving van de dader :
De man is blank en ongeveer 1m75 lang. Hij is normaal gebouwd en heeft een bierbuikje. Hij heeft lichte ogen en lichte wenkbrauwen en dus vermoedelijk ook licht haar. Hij sprak Nederlands met een lokaal accent.

Op het ogenblik van de feiten droeg hij een opvallende grijze jogging met op de voor- en achterkant alsook op de mouwen een grote Amerikaanse vlag. Hij droeg eveneens een oranje/zwarte sjaal voor zijn gezicht.

Rond het tijdstip van de home-invasion reed er een man rond in de buurt met een grijze Citroën Picasso met vermoedelijk een Belgische nummerplaat.

Beschrijving van de bestuurder :
De man is blank en normaal gebouwd. Hij heeft kort donker haar. Die dag droeg hij een jeansbroek en een donkere jas en trui.

Mogelijk hebben dit voertuig en deze bestuurder niets met deze feiten te maken maar dan wil de politie dit graag weten om deze piste uit te sluiten