Inbrakenreeks in Destelbergen, Oostakker, Lochristi en Heusden

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Lochristi, Destelbergen, Oostakker & Heusden
Datum

Eind 2018 werden in de omgeving van Gent verschillende inbraken gepleegd door vermoedelijk dezelfde dader. De onderzoekers kunnen in de verschillende dossiers linken leggen. De dader werd ook op meerdere plaatsen gefilmd door bewakingscamera’s.

De dader pleegde op 10 november 2018 een inbraak in de Groenstraat in Oostakker. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe hij zijn buit in de fietszakken van een elektrische fiets steekt. Deze fiets werd tussen 26/10/2018 en 2 november 2018 gestolen in de Molzelebilk in Oostakker.
Deze fiets werd op 20/11/2018 achtergelaten bij een poging inbraak in de Notaxlaan in Destelbergen, toen de dader op heterdaad werd betrapt.

De speurders leggen ook de link tussen de inbraak in de Groenstraat in Oostakker en de verdachte op de bewakingsbeelden in de Ooievaarsweg en Lepelaarsweg in Lochristi op basis van zijn fysionomie en manier van stappen. De feiten in Lochristi deden zich voor op 05/12/2018.

Op de camerabeelden van verdachte handelingen in de Wellingstraat in Heusden op 17 december 2018 is de man heel duidelijk te zien en deze man komt overeen met de verdachte op de bewakingsbeelden in de Groenstraat in Oostakker.

Bij een poging diefstal in Destelbergen, Ter Laakt op 17/12/2018 zien de bewoners een man wegvluchten op een fiets. Hun persoonsbeschrijving van de verdachte  komt overeen met deze van de verdachte in Wellingstraat en Groenstraat.

Op 26 december 2018 zag een getuige een man rondrijden op een fiets in de Ellebogten in Destelbergen. Deze man werd formeel herkend als de verdachte op de camerabeelden van de feiten in de Wellingstraat op 17 december 2018. Vermoedelijk kunnen de reeks inbraken gepleegd op 26 december in de omgeving van Ellebogten ook aan deze verdachte gekoppeld worden.

 

Beschrijving van de dader :

 

De man is normaal/struis gebouwd. Heeft een baard, een snor en draagt een bril met zwart montuur.
Hij stapt op een stuntelige manier en verplaatst zich met de fiets.