"Money-mule"-ronselaar in Everberg

Verspreid op vraag van het Parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Plaats
Everberg
Datum

Op 15 februari 2018 wordt een ronselaar gesignaleerd op bewakingsbeelden van een sauna in Everberg. De man is in het gezelschap van een jonge onbekende vrouw.

Begin januari legde de Nederlandse man afkomstig uit Breda via Snapchat contact met nog een ander jong meisje van 18 jaar uit Turnhout. Hij sprak met haar af samen met zijn 2 neven. Ze vroegen haar bankkaart, maar toen ze die weigerde te geven, dreigden ze ermee haar neer te schieten. Op de rekening van het meisje, de “moneymule”, werd 10.300 euro gestort, vermoedelijk gestolen geld. Bovendien werd de bankkaart ook gebruikt voor een bezoek aan de sauna in Everberg.

Beschrijving van de dader :
De man is van Nederlandse afkomst. Hij woont in Breda en is van Marokkaanse origine. Hij is 21 jaar, 1,65 meter en slank gebouwd. Hij draagt een wit hemd, een jeansbroek, een donkere jas en witte sneakers.
De twee neven, ook van Marokkaanse afkomst, zijn iets ouder, eind de 20- begin 30 jaar. Het trio verplaatst zich in een kleine oude en donkergroene auto, met Nederlandse nummerplaat.