Opzettelijke slagen en verwondingen tijdens de Gentse feesten

Verspreid op vraag van het Parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent
Plaats
Gent
Datum

Op maandag 17 juli 2017 , tijdens de Gentse feesten, stapte een vrouw van 52 jaar omstreeks 06.00 uur naar haar wagen. Ze had die nacht gewerkt en was op weg naar huis. Ze wandelde alleen via de Baudelostraat richting Vrijdagmarkt om door te steken naar de Lange munt.

Op het ogenblik dat het slachtoffer net op de Vrijdagmarkt kwam, daagde er plots langs haar rechter kant een onbekende man op . De man trachtte iets te zeggen en deed tekens, maar de vrouw verstond hem niet en vroeg haar met rust te laten.
Onmiddellijk sloeg hij haar in het aangezicht en de vrouw viel op de grond. Toen de vrouw op de grond lag schopte hij nog meerdere malen in haar gezicht. Nadien vluchtte hij weg zonder haar te bestelen.

Beschrijving van de dader :
Een zwarte man van ongeveer 25 à 30 jaar oud. Hij was slank, heeft kort haar en een rond gezicht met stoppels op de kin. Hij was eerder klein.

De dag van de feiten droeg hij een blauwe jeansbroek, een zwarte pet met letters op, een bordeauxkleurige jas (type baseball) met ritsen vooraan en aan de zakken. De jas had aan de onderrand en aan de kraag een lichtbruine kleur, ze is vermoedelijk van het merk ADIDAS. Onder zijn jas had hij een zwart kledingstuk aan dat diep was uitgesneden.

Het kan zijn dat deze man al eerder werd opgemerkt in de nacht van 16 op 17/07/17 tijdens de Gentse feesten.