Poging doodslag aan bowling "HELIOS" in Balen

Verspreid op vraag van het Parket van Antwerpen, afdeling Turnhout
Plaats
Balen
Datum

In de nacht van vrijdag 27 oktober op zaterdag 28 oktober 2017 ontstond in de Bowlingzaal “Helios” gelegen aan de Gerheide 48 in BALEN een hevig dispuut.

Vier Franstalige jongeren waren reeds 3 uur aan het bowlen en respecteerden de regels van de zaak niet. Ze ergerden de aanwezige klanten en bij de afrekening begonnen ze nog eens te discussiëren over de prijs.  Hierbij zijn de jongens verbaal zeer agressief en maakten gebaren om een gevecht uit te lokken.

Uiteindelijk betaalden ze toch de rekening en maakten ze aanstalten om met hun wagen, een VW TOUAREG met Franse nummerplaat DM 364GY te vertrekken.
Ze vetrokken, maar keerden terug en reden doelbewust in op het volk dat naar buiten was gekomen.  Met piepende banden en in 1 rechte lijn reden ze  met gedoofde lichten op het eerste slachtoffer, en nadien op een tweede slachtoffer in. Beiden werden gewond.

De VW TOUAREG werd op 28/10/17 aangetroffen in Lommel op de terreinen van een tijdelijk woonwagenpark. De vier verdachten waren daar niet meer aanwezig of werden beschermd door hun gemeenschap.

Beschrijving van de verdachten :
2 jongens en 2 meisjes van midden de 20 jaar oud, die tijdens hun bowlingspel de namen DJODY, LUCY, MEG en GROS opgaven.

Verdachte 1 : is de bestuurder van de wagen. Hij is blank, heeft donker haar en een snor en baard.
Verdachte 2 : was slank en mager. Hij heeft donker haar en een baardje. Hij droeg een blauwe trainingsvest met het embleem  van “Paris” op.
Verdachte 3  : lang donker steil haar met mèches.
Verdachte 4 : lang zwart haar met krullen, weelderige haardos.