Poging doodslag op een jogger in Berlare

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde
Plaats
Berlare
Datum

Op vrijdag 26 januari 2018 vertrok omstreeks 20.00 uur een jonge man van aan zijn woning gelegen in de Nieuwdonk in Berlare om te gaan joggen.

Nadat hij al een tijdje gelopen had, keerde hij zich aan de brug van Wichelen om terug naar huis te gaan, in de richting van Berlare. Op het punt waar de binnendijk aansluit op de bovendijk zag het slachtoffer twee jonge mannen staan ter hoogte van een bankje. Ze stonden recht en de jonge man liep in hun richting . Toen hij bijna ter hoogte van het bankje kwam , riepen de twee mannen iets in een vreemde taal. Het slachtoffer verstond hen niet en wilde dit duidelijk maken door hen in het Engels te antwoorden.

Ze weigerden in het Engels te antwoorden en bleven in de vreemde taal verder praten tegen het slachtoffer. Hij voelde dat de situatie onveilig werd en durfde de twee mannen niet meer passeren, hij draaide zich om en liep terug van waar hij kwam (terug in de richting van Uitbergen).
De twee mannen spurtten achter het slachtoffer aan waardoor er een gevecht ontstond.
Het slachtoffer heeft een slag uitgedeeld aan één van de daders waardoor die onmiddellijk bewusteloos op de grond lang, waarop de tweede man reageerde met een messteek. Hij hield het mes vast met zijn linker hand. De man bleef uithalen met zijn mes . Het slachtoffer probeerde zich eveneens te verweren. Uiteindelijk gaf de dader te kennen dat hij wou stoppen en ontfermde zich over zijn kompaan. Het slachtoffer kreeg 4 messteken in de borst, 3 in de arm en 1 in het been. Hij is een eindje verderop in elkaar gezakt in de graskant.

Beschrijving van de daders :

DADER 1 De dader die de steken met het mes gaf is vermoedelijk iets groter dan 1 meter 70. Hij heeft een licht getaande huidskleur en donkere ogen. Hij droeg een zwarte stoffen jas met knopen. De man was ongeschoren en had een lichte baardgroei.  Hij had licht gekruld donkerbruin of zwart haar. Hij sprak een vreemde taal, misschien Turks of Marokkaans. De man is vermoedelijk linkshandig. Waarschijnlijk was de man zichtbaar gekwetst in het gezicht.
Die dag droeg hij een zwarte jas met een kraag en zes knopen.

Misschien heeft iemand hem verzorgd op de avond van 26 januari 2018 ?

 

DADER 2 De tweede verdachte is vermoedelijk 1 meter 80.  Ook hij heeft een getaande huidskleur. Hij is struis gebouwd. Hij droeg een donsjas met een kap die omrand is met pluche en een sportieve broek. Ook deze man heeft donkere ogen en donker haar. Misschien was ook deze man gewond in het gezicht.

 

Wie heeft deze daders gezien en kan meer informatie geven, misschien zijn er nog mensen lastig gevallen door diezelfde daders op de dijk in Berlare?