Poging doodslag op een jonge vrouw in het Citadelpark in Gent

Verspreid op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent

Op maandag 17 juli 2017 rond 16.30 uur was een jonge vrouw haar vriend aan het opwachten in het Citadelpark in Gent. Ze lag wat te zonnen bij een boom toen ze plots werd benaderd door een onbekende man. Ze hoorde voetstappen en toen ze zich omdraaide stond de man voorover gebogen bij haar. Hij gaf haar uit het niets een vuistslag in het gezicht.

De dader was niet uit om iets te stelen, hij bleef de vrouw meerdere keren in het gezicht slaan met zijn vuist en met een tak van 1 meter lang.  De dader nam ook een steen om in het gezicht van het slachtoffer te gooien, maar deze heeft ze uit zijn hand kunnen schoppen.Het slachtoffer had het gevoel dat hij haar met het hoofd tegen een grote steen wilde kloppen, maar ze verzette zich hevig en kon op de neus van de dader schoppen waardoor hij is gevlucht.

Oproep getuigen  :
Kort voor de feiten heeft het slachtoffer een man opgemerkt die in haar buurt zat en naar haar keek. Ook na de feiten heeft ze hem nog gezien, toen ze helemaal bebloed was. Ze heeft deze man niet gesproken .De speurders doen een oproep naar deze man die vermoedelijk meer informatie kan geven.
Het is een man van Noord-Afrikaanse origine, hij was rond de 30 jaar oud en was volledig kaal. Hij heeft een rond gezicht en was vrij groot. Hij droeg die dag een T-shirt en een short.

De speurders vragen dat getuigen zich melden via het gratis nummer 0800 30 30 0.
De onderzoekers doen ook een oproep naar de jonge man die het slachtoffer heeft geholpen na de feiten. Hij is bij haar gebleven tot wanneer haar vriend aankwam. Hij vertelde het slachtoffer dat hij 24 jaar oud was en dat hij bij de Christelijke mutualiteit werkte. Hij was blank en was er die dag met de fiets.

Beschrijving van de dader :
De man is blank en het is een vrij klein (1m75) en tenger persoon. Hij is vermoedelijk rond de 35 jaar oud en had blond steil haar tot onder zijn oren. Hij had een slungelachtige houding en het feit dat hij het slachtoffer sloeg gaf hem een gevoel van macht en moet hij een gelukkig gevoel gehad hebben in zijn hoofd.
Hij droeg die dag een donkere katoenen broek, een witte T-shirt met daarover een zwarte pull of jasje met vermoedelijk een kap.