Twee diefstallen in supermarkten in Antwerpen

Verspreid op vraag van het Parket van Antwerpen.
Plaats
Antwerpen
Datum

Op maandag 4 mei 2020 pleegden twee verdachten diefstallen in twee verschillende supermarkten in Antwerpen.

De eerste diefstal gebeurde in de Carrefour Express in de Posthoflei, naast het station van Berchem, tussen 14u30 en 16u00. De twee verdachten kwamen samen binnen en gingen op zoek naar de bureauruimte van de winkel. Een van de twee bleef op de uitkijk, terwijl de andere, via het magazijn, naar de bureauruimte ging en de deur open brak. De tweede verdachte die op de uitkijk stond, ging op een gegeven moment ook mee. Ze stalen voor een aanzienlijk bedrag aan wisselgeld.

Omstreeks 17u00 pleegden de twee verdachten een tweede diefstal, deze keer in de Carrefour Express op de Paardenmarkt. Ook hier ging een van de twee naar de bureauruimte terwijl de tweede op de uitkijk stond in de winkel. De verdachte doorzocht de bureauruimte, maar toen hij niet leek te vinden wat hij wou, ging hij terug naar de winkel om te overleggen met zijn kompaan. Hij ging daarna terug naar de bureauruimte waar hij een geldkoffer meenam.

Beschrijving verdachten

Verdachte 1: Hij heeft zwart haar dat zeer kort geschoren is aan de zijkanten en vanachter. Bovenaan is het langer en stijl. Hij heeft een getaande huidskleur en is slank gebouwd. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een zwarte broek met gaten aan de knieën.

Verdachte 2: Hij heeft kort zwart haar, met een beetje golven in. Hij heeft ook een getaande huidskleur. Hij droeg ook een jeans en zwarte sportschoenen met witte zolen. Bij de eerste feiten droeg hij een jas met pels aan de kap, bij de tweede feiten had hij een jas zonder kap aan.