Onbekende man Antwerpen

Verspreid op vraag van de Procureur des Konings te Antwerpen en van Onderzoeksrechter Van Wambeke
Plaats
Antwerpen
Datum

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar de identiteit van deze man. Zijn lichaam werd eind vorig jaar per toeval gevonden in een kelder in Antwerpen.

Op zondag 5 december 2010 werden in de kelder van een leegstaand pand aan de Italiëlei 95 de stoffelijke resten van een onbekende man gevonden. Zijn lichaam was in een zeil gewikkeld dat was dichtgebonden met elektriciteitsdraden, materialen die in het pand lagen. Het lichaam was in verre staat van ontbinding en lag mogelijk al maanden of zelfs jaren in de kelder. Vroeger was er een bar op de gelijkvloerse verdieping, maar de laatste jaren stond het gebouw leeg en gaf het onderdak aan daklozen en druggebruikers.Uit onderzoek is gebleken dat het slachtoffer in een kamer op de eerste verdieping om het leven is gebracht. Er werden hagelresten gevonden in de muur, afkomstig van een vuurwapen, en bloed op de grond. De speurders zijn op zoek naar de identiteit van deze man zodat het onderzoek zich kan richten op de juiste omstandigheden van het overlijden en het opsporen van de dader.

Om het slachtoffer te identificeren werd een hoofdreconstructie in 3D gemaakt. Hopelijk kan iemand deze man een naam kan geven.Het gaat om een volwassen man. Uit de botanalyse kan de antropologe alvast afleiden dat het zou gaan om een man van 40 à 47 jaar oud op het ogenblik van overlijden, een blanke, caucasische man, iemand die mogelijk afkomstig is uit Zuidoost-Europa. Hij was sportief gebouwd en ongeveer 1m70. Hij droeg een zwarte vest (merk Yves Saint Laurent) boven een lichtkleurig hemd (merk Van Laack) en een zwarte broek (merk Paolo Nagrato Luhomo).

Meent u deze man te herkennen of hebt u nuttige informatie met betrekking tot het pand aan de Italiëlei in de periode 2000-2010, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie.

Wie kent deze man ?