Vechtpartij en steekpartij in Antwerpen

Verspreid op vraag van het Parket van Antwerpen
Plaats
Antwerpen
Datum

Op zaterdagochtend 7 september 2019, omstreeks 4u00 ’s ochtends, ontstond in Antwerpen aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, op de hoek van de Torfbrug, een grote vechtpartij.

Tijdens die vechtpartij werd een jongeman van 19 jaar met een mes gestoken. Het slachtoffer had in eerste instantie niet door dat hij gewond was en liep na de feiten nog met vrienden door Antwerpen centrum op weg naar huis. Pas later werd duidelijk dat de verwondingen zeer ernstig waren.

Op het ogenblik dat het groepje met de gewonde jongen naar huis wandelde, liep een andere groep van 7 personen – 5 jongens en 2 meisjes – ook dezelfde richting uit. Het is niet geweten of ze bewust achter de eerste groep aangingen of niet. Er volgde alleszins geen confrontatie meer.

Vier personen uit deze groep zijn reeds geïdentificeerd, maar 3 jongens nog niet. De mogelijkheid bestaat dat een van deze 3 jongens betrokken was bij de steekpartij.

Jongeman 1: Hij droeg op het ogenblik van de vechtpartij een donkere jas of trui met kap en met witte strepen op de mouwen en witte schoenen. Hij is mager en heeft lichtbruin haar.

Jongeman 2: .Hij droeg een witte T-shirt, een grijze broek en witte sportschoenen. Hij heeft lichtbruin haar.

Jongeman 3: Hij droeg een blauwe jeansbroek met scheuren, een groenkleurige sweater en donkere sportschoenen met witte zolen. Hij is de kleinste van de drie. Hij heeft donker haar dat wat krult. Hij had ook een paraplu bij zich.

De politie doet ook een oproep naar getuigen van deze vechtpartij. Ook aan getuigen die beeldmateriaal hebben van de vechtpartij wordt gevraagd om dit te melden aan de onderzoekers. Elk detail, hoe klein ook, kan nuttig zijn voor het onderzoek.