Exhibitionist in Zaventem

Verspreid op vraag van het Parket van Halle-Vilvoorde
Plaats
Zaventem
Datum

Sinds 2016 heeft een exhibitionist een veertigtal feiten gepleegd in Zaventem. Hieronder worden een aantal feiten uitgelicht.

Feit 1: 24/01/2017, omstreeks 14u00, Diegemstraat, Zaventem. Het slachtoffer zat in haar wagen toen ze een man opmerkte aan de passagierskant die haar aankeek terwijl hij masturbeerde. Het slachtoffer reed weg.

Feit 2: 13/02/2017, omstreeks 8u30, Diegemstraat, Zaventem. Slachtoffer wandelde naar haar werk toen ze merkte dat ze door een man werd achtervolgd die masturbeerde.

Feit 3: 13/02/2017, omstreeks 12u00, Leerlooierijstraat, Zaventem. Het slachtoffer wandelde naar haar auto toen ze benaderd werd door een man die bezig was aan zijn broek. Het slachtoffer kon zich in haar auto zetten en de deur vergrendelen. De dader kwam tot aan haar auto aan de bestuurderskant en masturbeerde.

Feit 4: 13/08/2018, omstreeks 4u20 ’s nachts, Toekomststraat, Zaventem. Slachtoffer wandelde naar haar woning en merkte dat ze gevolgd werd door een man. Hij legde zijn arm rond het slachtoffer, maar ze kon zich loswrikken. Ze kon haar woning veilig betreden, maar zag de man via het raam masturberen.

Feit 5: 27/09/2018, omstreeks 1u30 ’s nachts, Hector Henneaulaan, Zaventem. Het slachtoffer stond aan de kant met haar wagen als een man haar deur wou openen. Dit ging niet, dus de man masturbeerde dan langs de kant van de wagen. Het slachtoffer kon wegrijden. De dader wandelde naar de deur van een huis, maar hij blijkt daar niet te wonen.

Feit 6: 10/10/2018, omstreeks 2u00 ’s nachts, Voetbalstraat, Zaventem. Het slachtoffer wou in haar wagen stappen toen een man op haar afkwam en vragen stelde. Ze antwoordde, maar haastte zich tegelijkertijd in haar auto. Hij kon de deur tegenhouden, greep haar bij haar kin vast en dwong haar hoofd in de richting van zijn geslachtsdeel. Toen de dader een andere auto in de straat zag, kon het slachtoffer zich loswrikken, de deur sluiten en wegrijden. De man wandelde rustig weg. Deze feiten werden ook gezien door een getuige.

Feit 7: 05/11/2018, omstreeks 16u30, Hazenlaan, Zaventem. De dader volgde het slachtoffer tot bijna thuis. Op de hoek van een straat bleef hij uiteindelijk staan en masturbeerde hij.

Dezelfde beschrijving van de dader komt steeds terug.

Beschrijving van de dader: De man is tussen 30 en 40 jaar oud, ongeveer 1m75 lang, kalend of heel kortgeschoren haar, rond gezicht en Nederlandstalig. Hij zou vaak een grijze / beige, losse broek met zakken dragen. Hij gaat steeds heel rustig te werk en heeft duidelijk kennis van de omgeving.

Het zou kunnen dat de dader nog meer slachtoffers heeft gemaakt. De speurders vragen dan ook aan alle slachtoffers om zich te melden.