Verkrachting in Gent

Spread on request from de parquet de Flandre Orientale division Gand
Plaats
Gent
Date

Op woensdag 10 februari 2016 omstreeks 11.34 uur werd een 22-jarig meisje binnen gebracht op de spoedafdeling van het UZ Gent.

Ze was die avond met een vriendin uitgegaan in de "Overpoort".Omstreeks 05.00 uur sloot het café "Club 13" en verloor het slachtoffer haar vriendin uit het oog. Vanaf dat moment herinnert het meisje zich niets meer. Ze werd wakker in een onbekende woonkamer. Ze lag naakt op een matras en werd verkracht.

In de kamer waren volgens het slachtoffer 5 mannen aanwezig allen van Afrikaanse origine. Ze hadden allemaal een zwarte huidskleur en één van de mannen had korte dreadlocks. De anderen hadden kort zwart haar en ze waren allemaal vermoedelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Het meisje was in shock, raapte haar kledij samen en vluchtte weg.

Op haar vluchtweg sprak ze twee mensen aan die net wilden vertrekken met hun voertuig. Zij hebben het meisje naar de Spoedafdeling van het UZ GENT gebracht.

Deze twee getuigen hebben zich na de uitzending gemeld en hebben belangrijke informatie gegeven. Zij stonden met hun wagen geparkeerd op de parking van de HUBO aan de Ottergemsesteenweg. Daar heeft het slachtoffer hen aangesproken. Dus wellicht is ze die ochtend van 10 februari daar in de buurt ergens in een huis terechtgekomen waar ze werd verkracht.

De politie doet een nieuwe oproep naar mensen die het meisje daar hebben gezien vóór ze de twee getuigen aansprak

Misschien heeft iemand haar hier die nacht (of ochtend, na vijf uur 's morgens) zien lopen, eventueel in het gezelschap van die jongemannen tussen de twintig en dertig jaar met een zwarte huidkleur. Het meisje droeg toen een petroleumblauwe wollen jas, driekwart, tot net boven de knie en een donkerblauwe aansluitende jeans. Ze heeft lang bruin haar tot over haar schouders en een rechte pony. Misschien heeft iemand zelfs gezien welk huis ze is binnengegaan. Of heeft iemand haar zien buitenkomen, dat moet dan tussen tien en elf uur 's ochtends geweest zijn.