Achtervolging met schietincident in Loverval

Verspreid op vraag van de onderzoeksrechter Michel te Charleroi
Plaats
Loverval
Datum

In de nacht van 11 op 12 september 2015, omstreeks 02u50, reed een zwarte Volkswagen Caddy in de rue de l'Ange in Marcinelle met 3 jongeren aan boord. Ter hoogte van het café 'le Pittsburgh' gooide iemand een tafel op de voorruit van de wagen.

De Caddy vluchtte in de richting van Gerpinnes achterna gezeten door een lichtkleurige bestelwagen van het merk Opel Vivaro. Op een helling in Loverval werd vanuit de Vivaro verschillende keren geschoten op de VW Caddy. De achterruit werd verbrijzeld maar niemand werd geraakt. De Caddy eindigde in een gracht langs de rue du Bois Planté in Nalinnes. De inzittenden vluchtten te voet en verborgen zich in het bos. De Vivaro kwam enkele ogenblikken later ter plaatse. Er werden nog verscheidene explosies gehoord maar niemand werd gewond. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de Volkswagen Caddy brandend aangetroffen.

Was u getuige van het incident aan het café of van de achtervolging en de schietpartij tussen de 2 partijen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de feiten, dan willen de speurders dat graag weten.

Discretie wordt verzekerd.